Selamat Datang Ke Homestay Melaka

Murah, selesa dan berbaloi

Homestay Melaka

Kenapa Pilih Homestaymurah.com?

Kawasan Strategik

Berada di tengah antara pusat bandar (tempat bersejarah) dengan Ayer Keroh (tempat rekreasi) menjadikan ketiga-tiga homestay adalah pilihan tetamu.

Mempunyai Privasi

Keadaan homestay yang mempunyai parking berbumbung dan tembok batu di sekelilingnya menjadi homestay berprivasi.

Kadar Semalaman Tetap

Kadar harian yang tetap walau pada hari bekerja, musim cuti sekolah mahupun cuti umum. Harga yang ditawarkan jugaadalah murah dengan lokasi yang strategik.

Homestay yang Bersih & Selesa

Pihak kami amat menitikberatkan kebersihan di mana semua cadar & tuala mandi akan dibasuh dan digantikan yang baru setelah setiap kali tetamu homestay check-out.

Kemudahan Prasarana

Anda tiada masa untuk memasak? Jangan bimbang sebab kedua-dua homestay berdekatan kedai makan. Jika anda memilih untuk memasak, kedai runcit juga berhampiran anda.

Kemudahan Memasak

Anda suka memasak? Pihak kami juga menyediakan kemudahan memasak spt. dapur, gas, kuali, periuk, cawan, pinggan mangkuk, cerek dan periuk nasi elektrik, peti sejuk dll.

Homestay Batu Berendam Melaka

Homestay Batu Berendam

Homestay Batu Berendam (2), terletaknya di Taman Mas Merah yang berhadapan dengan Lapangan Terbang Batu Berendam. Ciri-ciri homestay ini adalah seperti berikut :

  1. 3 bilik tidur yang dilengkapi katil queen dan 2 bilik air
  2. Air cond + kipas siling (bilik utama), kipas siling (bilik kedua dan ketiga)
  3. Kelengkapan dapur Memasak (Periuk, kuali, cerek elektrik, Pinggan mangkuk dan lain-lain)
  4. Kelengkapan sembahyang (Telekung, Sejadah)
  5. Kelengkapanmandian (3 unit tuala mandi)
  6. Kelengkapan tidur (bantal & selimut) +  tambahan 2 unit tilam single
  7. Lain-lain kelengkapan (1 unit mesin basuh automatik, 1 unit TV, sofa 3+2+1 seater, meja makan 4 kerusi, 1 unit seterika + iron board)
  8. Kemudahan parking berbumbung
  9. Astro njoi
Read more ...

Homestay Bukit Katil Melaka

 Homestay Bukit Katil

 Homestay Bukit Katil, terletaknya di Taman Tun Rahah yang bersebelahan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Ciri-ciri homestay ini adalah seperti berikut :

  1.  3 bilik tidur yang dilengkapi katil queen dan 2 bilik air
  2. Air cond + kipas siling (bilik utama), kipas siling (bilik kedua dan ketiga)
  3. Kelengkapan dapur Memasak (Periuk, kuali, cerek elektrik, Pinggan mangkuk dan lain-lain)
  4. Kelengkapan sembahyang (Telekung, Sejadah)
  5. Kelengkapan mandian (3 unit tuala mandi)
  6. Kelengkapan tidur (bantal, 3 unit selimut, 2 unit tilam single extra)
  7. Lain-lain kelengkapan (1 unit TV, sofa 3 seater, meja makan 4 kerusi, 1 unit seterika + iron board)
  8. Kemudahan parking berbumbung
Read more ...

Booking

Mesti Baca

Kedua-dua homestay hanya untuk MUSLIM sahaja.

 

Senarai Homestay & Harga

Homesstay Bukit Katil : RM160 / mlm

Homestay Bt. Berendam 2 : RM160 / mlm

 

Langkah-langkah Tempahan

  1. Sila rujuk kalendar di  menu SEMAK TEMPAHAN terlebih dahulu untuk semak kekosongan.
  2. Jika ada kekosongan homestay, sila hubungi En. Amin (019-277 5449) melalui Call / WhatApp untuk membuat booking (Sila nyatakan nama, no. hp, homestay yg dikehendaki dan tarikh check-in).
  3. En. Amin akan mengesahkan tempahan dan menghantar maklumat homestay melalui WhatApp.
  4. Sila buat bayaran deposit sebanyak RM60.00 ke akaun yang dinyatakan di dalam WhatApp yang diterima.

 

Sekian Terima Kasih.

 

 

Jimatkan Bil Telefon dengan Redone Postpaid

 
Assalamualaikum dan selamat Sejahtera. Mengapa saya kata Plan RedONE Postpaid adalah sangat jimat? Tapi sebelum tu, apa kata saya senaraikan talian telefon yang pernah saya guna dari tahun 2000 - 2014.
  1. Maxis Hotlink prepaid
  2. TM touch
  3. Maxis prepaid
  4. TuneTalk prepaid (2011)
  5. Celcom (2012 - Jun 2014)
  6. RedONE (Julai 2014 - sehingga sekarang)

Banyakkan? Untuk makluman rakan-rakan, saya sememangnya sudah malas untuk menukar talian telefon sejak menggunakan postpaid Celcom (2012). Masa belajar di Universti dulu memang pernah pakai prepaid sebab itu je yang boleh kawal budget harian saya. Masa dah kerja pun masih pakai prepaid dan pernah juga mengikuti program pendapatan pasif menggunakan prepaid.

 
Saya telah membuat kajian di internet dan mendapatkan maklumbalas daripada rakan-rakan yang sudah meggunakan RedONE di mana maklumbalas mereka mengatakan RedONE benar-benar telah memberikan penjimatan yang lebih berbanding telco lain. Justeru itu, saya turut menukar menggunakan RedONE dan ternyata kata-kata rakan saya adalah memang benar. Setelah 4 bulan menggunakan RedONE, dengan penjimatan yang sangat banyak, kini saya telah mendaftar sebagai agen RedONE.

Berikut adalah kelebihan yang ada pada RedONE dari skop pakej yang ditawarkan :
  1. Yuran Bulanan TERENDAHdi Pasaran (RM8/bulan)
  2. Panggilan PERCUMAke semua rangkaian RedONE tanpa had (kalau telco lain ada limit beberapa no sahaja)
  3. Komitmen Bulanan boleh KONGSIsesama line group (Main Line & Sup line 1-6)
  4. Kadar panggilan per minit ke SEMUA RANGKAIAN adalah MURAH(RM0.10, RM0.12, RM0.15)
  5. Kadar per SMS adalah MURAH(Sesama talian, RM0.05), (Lain-lain talian, RM0.10)
  6. Pakej DATA MURAH (1GB = RM25, 1GB+ = RM30, 2GB = RM40, 2GB+ = RM45 dan banyak lagi)
  7. Dan banyak lagi kelebihannya
Di sini saya sertakan bukti bil saya :
 
Nak tahu tak bil di atas ini adalah bil untuk 2 talian telefon iaitu saya dan isteri. Saya mengambil pakej RM8 serta data, 1GB+ (saya) dan 1GB+ (isteri) di mana yuran bulanan adalah dalam lingkungan RM90 - RM130. Untuk makluman kawan-kawan, dahulu bil bulanan saya juga dalam lingkungan ini tetapi tidak mendapat pakej data untuk saya dan isteri. Di sini saya telah mendapat penjimatan sebanyak RM60 (Data 1GB+) berbanding telco sebelum ini.
 
Saya tidak memaksa anda untuk menukar talian telefon anda tetapi sekadar berkongsi pengalaman penjimatan menggunakan RedONE. Sebagai penguasa Homestay, panggilan telefon adalah amat penting kepada saya untuk berhubung dengan pelanggan-pelanggan saya. Saya yang kerap membuat 'call' terasa jimat mengapa tidak anda? Jika kawan-kawan berminat untuk mendaftar talian RedONE, sila hubungi saya seperti no talian yang tertera di bawah :
 
No. Hp : 019-277 5449 (amin)
What App : 019-277 5449
E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
Anda juga boleh mendaftar online DI SINI
 
Pandangan Peribadi Dari saya
MOHD AMIN BIN AZMI
Pemilik Laman Web : www.homestaymurah.com
                      www.redonemurah.blogspot.com
 
 

Status Tempahan

Thu Dec 14 @ 2:00PM - 12:00AM
Fazrul-Homestay Batu Berendam
Fri Dec 15 @ 2:00PM - 12:00AM
Sakinah-Homestay Bukit Katil
Fri Dec 15 @ 2:00PM - 12:00AM
Fazrul-Homestay Batu Berendam
Sat Dec 16 @ 2:00PM - 12:00AM
Sakinah-Homestay Bukit Katil
Sun Dec 17 @ 2:00PM -
Nurul - Homestay Batu Berendam
Thu Dec 21 @ 2:00PM -
Mariam - Homestay bukit katil
Fri Dec 22 @ 2:00PM -
Yaakob - Homestay Bukit Katil
Fri Dec 22 @ 2:00PM - 12:00AM
Hani - Homestay Batu Berendam
Sat Dec 23 @ 2:00PM -
Nurul - Homestay Bukit Katil
Sat Dec 23 @ 2:00PM - 12:00AM
Hani - Homestay Batu Berendam

Like Us



RedONE Postpaid

Online Visitor